Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt spättafilé med ärtgrön sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det6 här är en fiskrätt som smälter i munnen. Till fiskens mjuka, utsökta kött serveras en sammetslen sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa salladslöken och hacka den fint. Skölj persiljebladen och hacka dem fint. Skölj och torka spättafiléerna lätt. Salta, peppra och droppa 2 tsk citronsaft över båda sidor av filéerna. Ställ fisken kallt.
  2. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull. Fräs salladslöken tills den börjar mjukna och lägg i de frysta ärterna. Häll på buljongen och koka upp. Lägg på locket och låt koka 5 minuter.
  3. Låt ev vätska rinna av filéerna och strö över 1 msk mjöl. Hetta upp resten av oljan tillsammans med smöret i en teflonstekpanna och stek filéerna cirka 6 minuter. Vänd dem då och då.
  4. Blanda resten av mjölet med grädden. Mixa ärterna med en handmixer och rör ner gräddblandningen. Låt såsen koka upp under omrörning.
  5. Blanda ner persiljan i såsen och smaka av med resten av citronsaften och sockret. Mixa såsen tills den är luftig och servera till fisken. Kokt potatis är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.