Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surdegslimpa med maskrosmassa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Recept på surdegslimpa som är smaksatt med maskrosmassa från kokning av maskrossirap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjölsorterna i en bunke eller assistent. Tillsätt salt och surdegen. Mät upp ljummet vatten och smula ner jästen. Vispa och häll över mjölblandningen. Arbeta tills degen blir slät. Tillsätt maskrosmassan och arbeta in den i degen. Låt jäsa under bakduk i 1,5 timmar i rumstemperatur.
  2. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut degen på längden som en limpa med någon centimeters tjocklek. Rulla ihop till en limpa och lägg på en plåt. Vik in ändarna under limpan. När du har gjort alla fyra limpor så låt dem jäsa under bakduk i 1,5 timmar. Grädda längst ner i ugnen på 200 grader i 35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.