Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surdegslimpor

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Sätt surdegen två dygn innan bakdagen. Surdegsbröd är ett saftigt och hållbart bröd 2 limpor blir det av receptet på glutenfria surdegslimpor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader
  2. Surdeg: Sätt surdegen och låt bunken stå i rumstemperatur i två dygn. Täck över med plastfilm och spänn fast plasten med gummisnodd så att den hålls på plats.
  3. Huvuddeg: Fortsätt med huvuddegen när två dygn har gått.
  4. Smula jästen och rör ut med det ljumma degspadet av vatten och olja.
  5. Blanda i surdegen, sirap, salt, frökärnor och 6 dl av mjölmixen. Arbeta degen väl och tillsätt eventuellt ytterligare 1 dl mjölmix innan du låter degen jäsa upp.
  6. Bearbeta degen efter jäsningen och tillsätt så mycket mjölmix som behövs för att kunna hantera degen under utbakningen.
  7. Forma degen till två längder och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Nagga bröden och låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter.
  8. Pensla bröden med vatten och strö på frökärnorna. Grädda i 35-40 minuter på andra falsen nerifrån. Låt kallna under bakduk. Bröden kan frysas.
  9. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • hundtoki 17 november 2010

    Hej tack för receptet!!!!! Jag gjorde om det lite. Min dotter har alltid ätit frökusar som vi köppt i affären. Men så blev hon gluten känslig och jag har letat efter liknade recept och hittade detta!!! Jag hade i lite mindre mjöl och klickade ut degen med matskedar till bullstorlekar. Penslade dem och hade på frön. Det gick jätte bra och vi älskar dem!!!! Tack sååå mycket!!! Kram

  • TobbeL123 28 maj 2014

    Hur länge ska huvuddegen jäsa?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.