Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sverigekaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mycket god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda och vispa socker, vetemjöl, bakpulver och hett vatten till en porös smet.
  2. Grädda i en smord och bröad tårtform, 175 grader i ca 30-40 minuter.
  3. Skär kakan mitt i.
  4. Detta ska kokas ihop: 125 gr smör eller margarin 1 dl mjölk Rör sedan ner 3 msk vaniljsocker
  5. Bred detta på ena botten och lägg sedan på den avskurna delen.
  6. Pudra på med florsocker när kakan har kallnat.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Kicki8 5 juni 2008

    Mycket god kaka.Jag tar bara 1-2 msk vaniljsocker, tycker att det räcker.

  • Bianca 10 mars 2010

    En kanongod kaka som vinner på att få stå till sig några timmar. Nån gång emellanåt brukar jag variera med att utöver fyllningen även bre ett tunt lager jordgubbssylt/marmelad på.

  • Hagdahl 20 november 2011

    Jätte god & enkel att göra. Till advent/jul brukar jag ta i en påse saffran i smeten jätte god blir den då!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.