Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sydostasiatisk chilikyckling som förrätt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa läckra munsbitar av kyckling är kryddade på sydostasiatiskt vis med bland annat honung, vitlök, färsk ingefära och chili, en härlig smakupplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda sake eller sherry med 2 msk soja och honungen i en skål. Skala och pressa vitlöksklyftan. Skala och hacka ingefäran. Halvera chilin, kärna ur och hacka den fint. Blanda ner vitlök, ingefära och chili i sojablandningen och krydda med svartpeppar.
  2. Skär köttet i 2 cm stora tärningar och lägg i en plastpåse. Häll i marinaden och knyt ihop påsen. Skaka väl så att kycklingen täcks väl och lägg in påsen i kylen. Marinera 1½ timma, vänd påsen då och då.
  3. Ansa och halvera paprikan. Skär den i fina strimlor och lägg åt sidan. Skölj och ansa frisésalladen. Dela salladsbladen i lagom stora munsbitar och lägg dem i en skål.
  4. Blanda balsamvinäger, 2 msk vatten, 1 msk olja, 1 msk soja, lökpulver och salt till en dressing. Blanda dressingen med salladen och portionera upp salladen på fyra tallrikar.
  5. Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna. Lägg kycklingen med marinaden i stekpannan och stek 8-10 minuter på hög värme. Lägg upp kycklingen på salladen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.