Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tamarisoja

Tamari är en japansk sojasås som är naturligt fri från gluten med en fyllig och välbalanserad smak. Sojan framställs enligt gammal japansk tradition, där sojabönorna genomgår en fermenterinsprocess under lång tids lagring. Fermenterad mat ska vara välgörande för magen och det gäller även tamarisoja. Den är fantastiskt god i asiatiska dressingar och dippar, till wokade grönsaker, att blanda med råris, sesamfrön och noriflingor, eller gör en marinad till lax med tamarisoja, honung, riven vitlök och ingefära. Ljuvligt gott! En marinad med tamarisoja gör sig även bra till kyckling. Prova också att rosta naturella nötter med tamarisoja – underbart gott som snacks eller som crunch i en sallad!


Sätt ugnen på 200 C. Stek köttfärsen i olja. Blanda ner tomater, puré och morot. Låt det puttra ihop. Droppa i balsamico och soja. Salta och peppra. Låt svalna. Lägg ut filoarken på en bräda. B...


Tvätta apelsinerna och riv skalet med rivjärn. Endast det yttersta av skalet skall med, ej det vita. Dela apelsinerna på mitten och pressa ur saften. Skölj och hacka chilin grovt. Skala ingefärsbi...

1 h
5

Sätt ugnen på 150 grader. Putsa köttet. Salta och peppra. Bryn köttet runt om i smör i en het panna. Stek klart i ugnen till en innetemperatur om 56 grader. Låt vila 30 minuter på en skärbräda....

1 h
4

Mixa alla ingredienser utom oljan helt slätt. Häll ner oljan i en tunn stråle under konstant vispning eller fortsätt mixa. Dressingen håller ca 2 veckor i kylen....


Skär tofun i tärningar och låt rinna av på hushållspapper. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop alla ingredienser till BBQ-såsen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs broccoli...

4

Skölj spenaten. Skär gurka och avokado i mindre bitar. Hacka persiljan och skala vitlöken. Mixa samtliga ingredienser till en slät soppa. Smaka av och ställ svalt fram till servering. Bryt av de ne...

4-6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.