Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tamarisoja

Tamari är en japansk sojasås som är naturligt fri från gluten med en fyllig och välbalanserad smak. Sojan framställs enligt gammal japansk tradition, där sojabönorna genomgår en fermenterinsprocess under lång tids lagring. Fermenterad mat ska vara välgörande för magen och det gäller även tamarisoja. Den är fantastiskt god i asiatiska dressingar och dippar, till wokade grönsaker, att blanda med råris, sesamfrön och noriflingor, eller gör en marinad till lax med tamarisoja, honung, riven vitlök och ingefära. Ljuvligt gott! En marinad med tamarisoja gör sig även bra till kyckling. Prova också att rosta naturella nötter med tamarisoja – underbart gott som snacks eller som crunch i en sallad!


Skär filén i 1½ cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Skölj ur den med vatten och spara skyn. Stek vitlök och kantareller. Salta och p...

30 min
4
5

Skala och finhacka rödlök och vitlök. Skär champinjonerna i klyftor. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i lök, vitlök och champinjoner. Låt fräsa utan att bränna i 5 minuter. Tillsätt tamarisoja...

25 min
4

Skär kycklingköttet i fina strimlor. Skala vitlöken och hacka chili och vitlök tillsammans. Skala och strimla rödlöken. Bryt broccolin i buketter. Hetta upp 1 msk olja i en wok eller stekpanna. Fr...

1
1

Blanda spenat med skivad avokado. Pressa över limen och salta. Lägg upp salladen på ett fat och stö över blåbär. Toppa med eldiga solrosfrön. Så här gör du eldiga frön: Blanda solrosfrön med ta...

1

Fördela sesamfrön på en längpanna med smörpapper. Rosta dem under omrörning i 175 grader i ugnen i 5-7 minuter. Var försiktig, så det inte blir för stark rostning. Kör sesamfröna i mixer och tillsä...

7 min
4

Sätt ugnen på 225ºC. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av tills det blir en behaglig smakkombination av sött och starkt. Testa dig fram till vad du tycker är gott. Rulla och dop...

4

Skär kycklingfiléerna i strimlor. Blanda olja, soja, ingefära och vitlök i en skål. Lägg i kycklingen och marinera i 15-30 minuter. Lägg glasnudlarna i en skål med vatten. Skala och skär morötterna...

4

Ta så mycket pumpakärnor du vill ha och rosta i en teflonstekpanna tills de börjar knäppa. Ta bort stekpannan från plattan och häll på 1-2 matskedar tamarisoja, beroende på hur mycket smak du vill ha...

1-4

Tina räkorna till hälften. Rör samman olja, soja, pressad vitlök, chiliflakes och saffran i en skål. Rör ner salt och peppar. Lägg i räkorna i marinaden och blanda om. Täck skålen och placera d...

2 h 11 min
4

Dressing: Hacka vitlök, chili, koriander, ingefära, limeblad och mango och mixa i en blender/kannmixer. Häll i soja, vatten och olja och mixa till ens lät dressing. Sallad: Skär sjögräsnudlarna....

2

Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Svarva zucchinin med en grönsakssvarv till tunna strimlor. Eller hyvla den tunt med mandolin eller osthyvel. Strimla romansalladen. Skiva salladslöken tu...

4

Lägg alla ingredienser till såsen i blendern och mixa till en slät konsistens. Gör spiraler av zucchini och morot med din grönsaksskärare, har du ingen så använd en osthyvel och hyvla tunna striml...

2

Skölj och torka spenaten. Marinera den i olivolja och tamarisoja. Krama in vätskan och låt vila medan du förbereder resten. Mixa ihop ingredienserna till tomatsåsen i en mixer. Lägg valnöttern...

4

Putsa fläskfilén och skär i skivor. Skiva champinjonerna och stek i smör tillsammans med fläskfilén. Salta och peppra. Lägg i övriga ingredienser och låt småputtra några minuter. Servera med en god...

30 min
4

Dag 1: Blanda socker, honung och vinäger till marinaden i en kastrull och värm upp under omrörning. Se till att sockret löser sig och smälter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör marinaden slä...

2 h
4

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Skiva köttet och lägg det i marinaden. Låt marinera i 30 minuter. Trä upp köttbitarna på blötlagda träspett. Blanda samman ingredienserna till myntas...

4

Dag 1: Skär spjällen i portionsbitar. Blanda socker, honungen och vinägern till marinaden i en kastrull och värm upp under omrörning. Se till att sockret löser sig. Tillsätt resten av ingredienser...


Värm ugnen till 250°. Blanda samman nötfärs, vatten, salt, peppar och chiliflakes till en jämn färs. Forma fyra biffar med vattensköljda händer. Blanda samman soja och olja och pensla biffarna med...

4

Sätt ugnen på 225 grader. Rensa den grillade kycklingen och lägg bitarna i en gratängform. Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen. Skär baconet i mindre bitar och stek tills den n...

6

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Skölj, och skiva purjolöken fint. Bryt blomkålshuvudet i små buketter. Hacka löken. Fräs purjolök, blomkålsbuketter, pressad vitlök och lök i oljan i en kast...

2-4

Skala och tärna rotselleri, kålrot, palsternacka, morot och kålrabbi. Finhacka tomat. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull och lägg i rotsaker. Fräs någon minut. Slå på vatten, grönsaksfon...

4

Blötlägg nudlarna i hett vatten tills de är mjuka, eller enligt anvisningarna på paketet. Sila bort vattnet och lägg dem i en bunke. Pressa över en av citronerna, slå på sweet chili och lite sesamol...

6

Gör så här: 1. Blanda riven vitlök, riven ingefära, hackad chili och rapsolja. 2. Tillsätt scampi och marinera i 15 minuter. 3. Lägg aramealger i en skål med vatten i ca 15 minuter. 4. Strimla...

45 min
4

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Hacka sedan alla grönsaker och vitlöken och lägg i en skål. Rör i tamarisoja, mynta och nötter. Tillsätt sist bulgurgrynen, russinen samt peppar. Bl...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.