Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Avokadosoppa med ingefärsyoghurt

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En mild och fräsch avokadosoppa med smarrig topping. Spenat är tacksamt att ha i denna soppa! Dels för dess milda smak, men även för dess konsistens. Avokadon fungerar som smakbärare och gör soppan krämig. Öka mängden chili om du vill ha lite mera drag i soppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj spenaten. Skär gurka och avokado i mindre bitar. Hacka persiljan och skala vitlöken. Mixa samtliga ingredienser till en slät soppa. Smaka av och ställ svalt fram till servering.
  2. Bryt av de nedersta delarna på sparrisarna och släng. Skär sparrisen i mindre bitar. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna, sänk värmen och fräs sparrisen i några minuter. Salta och peppra.
  3. Ingefärsyoghurt: Riv ingefäran fint och rör ner den i yoghurten tillsammans med havssalt och näringsjäst.
  4. Häll upp soppan i skålar eller glas och toppa med sparris, ingefärsyoghurt, gräslök och blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.