Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarka dahl

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Värmande och mättande vegetarisk gryta med linser och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj linserna. Skala och hacka löken. Skiva vitlöken. Lägg linser, lök, ingefära och grönsaksbuljong i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock ca 15 minuter, tills linserna absorberats den mesta vätska och kokat sönder lite.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i skivad vitlök, senapsfrön och spiskummin och rör ca 1 minut (bränn inte vitlöken) Rör ner tomatpuré och fräs ca ½ minut.
  3. Tillsätt en slev linser och blanda väl. Häll sedan tillbaka i kastrullen med linser. Rör ner pressad citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa grytan med färsk koriander och servera med hackade tomater och naanbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.