Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta Italiensk

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Måltidens sista knockoutslag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda smör, florsocker och äggulor i en skål. Rör snabbt ihop till en smidig kräm. Tillsätt konjaken och rör om.
  2. 2. Bottna ett fyrkantigt fat på ungefär 30 x 20 cm med kex som hastigt doppats i kaffet. Kexen får inte bli genomblöta utan ska bara vändas snabbt i kaffet. Bred ett tunt lager kräm över, och fortsätt sedan att varva kex och kräm, så att det blir totalt tre lager. Avsluta med ett lager kräm.
  3. 3. Strö över chokladen och garnera med de syltade körsbären. Täck med aluminiumfolie och låt stå i kylskåp minst 1 timme före servering.
  4. 4. Tårtan kan förberedas dagen innan och håller några dagar i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.