Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Glutenfria

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37º (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av den varma mjölken. Häll på resten av mjölken.Blanda i fiberhusk och rör om.
  2. Tillsätt flytande margarin, boveteflingor, mjölmix, socker och salt. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
  3. Knåda degen lätt på mjölad arbetsbänk. Dela degen och forma 2 längder. Dela varje längd i 6 bitar och forma runda bullar. Kavla eller platta med handen ut dem till tunna runda kakor, cirka 12 cm i diameter. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
  4. Nagga kakorna med gaffel eller brödnagg. Jäs under bakduk cirka 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter i 225 grader.
  5. Låt kakorna svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.