- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
En bra vardagsrätt, om man känner för lite asiatskt.
Instruktioner
- Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och droppa över sesamolja.
Skär köttet i fina strimlor. Blanda kött och soya. Låt vila i en skål.
Skala räkor ( eller använd färdigskalade). Klipp upp dem i ryggen och ta ur tarmen.
Skär räkor och salladslöken i mindre bitar.
Vispa upp äggen lätt.
Hetta upp en wok eller stekpanna och tillsätt lite olja.
Häll i äggsmeten och stek under omrörning till den stelnat. Tag upp den.
Hetta ytterligare lite olja. Woka vitlök, chilipeppar och köttet ca 1 minut. tillsätt räkorna och woka ca 2 minuter. Tillsätt salladslök och nudlar och woka ca 2 min under omrörning.
Tillsätt fisksås, limejuice, farinsocker, ägg och böngroddar.
Rör om och lägg upp på fat.
Strö över jordnötter och korianderblad.
- Servera med fisksås, torkade chiliflingor, socker och vinäger.
Smaklig måltid!
Publicerat den
20 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar