Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thai fried noodles

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En bra vardagsrätt, om man känner för lite asiatskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och droppa över sesamolja. Skär köttet i fina strimlor. Blanda kött och soya. Låt vila i en skål. Skala räkor ( eller använd färdigskalade). Klipp upp dem i ryggen och ta ur tarmen. Skär räkor och salladslöken i mindre bitar. Vispa upp äggen lätt. Hetta upp en wok eller stekpanna och tillsätt lite olja. Häll i äggsmeten och stek under omrörning till den stelnat. Tag upp den. Hetta ytterligare lite olja. Woka vitlök, chilipeppar och köttet ca 1 minut. tillsätt räkorna och woka ca 2 minuter. Tillsätt salladslök och nudlar och woka ca 2 min under omrörning. Tillsätt fisksås, limejuice, farinsocker, ägg och böngroddar. Rör om och lägg upp på fat. Strö över jordnötter och korianderblad.
  2. Servera med fisksås, torkade chiliflingor, socker och vinäger. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.