Instruktioner
Börja med att skala räkorna och hacka ungefär hälften grovt. Spara skalen, dom kan man använda till att koka fond på.
Skala därefter löken och finhacka den.
Blanda majonnäs och gräddfil i en burk tillsammans med räkor (spara ca 8 räkor till garnering). Finhacka dillen (spara 4 fina kvistar till garnering) och häll i den och saften från ½-1 citron. Tillsätt salt, peppar och eventuellt lite kajennpeppar. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Ställ in i kylen så länge.
Tag fram en stekpanna och sätt på hög värme med lite olivolja i.
Tag brödskivorna och skär bort kanterna så att dom blir kvadratiska.
När pannan är riktigt het så lägger du ner bröden och låter dom få en fin färg på båda sidor (ca 2 minuter totalt).
Lägg ett bröd på varje assiett och lägg fint upp skagen på. Garnera med räkor och dillkvist samt en citron skiva på sidan om.