Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toast Skagen

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

En riktigt god toast skagen helt enkelt! Snälla, ni som sparar/läser mina recept! Jag uppskattar att ni gör det och skulle gärna ta emot lite kommentarer också!! Och även ett betyg tack!

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att skala räkorna och hacka ungefär hälften grovt. Spara skalen, dom kan man använda till att koka fond på. Skala därefter löken och finhacka den. Blanda majonnäs och gräddfil i en burk tillsammans med räkor (spara ca 8 räkor till garnering). Finhacka dillen (spara 4 fina kvistar till garnering) och häll i den och saften från ½-1 citron. Tillsätt salt, peppar och eventuellt lite kajennpeppar. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Ställ in i kylen så länge. Tag fram en stekpanna och sätt på hög värme med lite olivolja i. Tag brödskivorna och skär bort kanterna så att dom blir kvadratiska. När pannan är riktigt het så lägger du ner bröden och låter dom få en fin färg på båda sidor (ca 2 minuter totalt). Lägg ett bröd på varje assiett och lägg fint upp skagen på. Garnera med räkor och dillkvist samt en citron skiva på sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.