Pasta, det moderna svenska kökets nya husmanskost. Servera pastasåsen med kyckling till pasta som spagetti eller penne.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingen i en form med galler. Strö salt och malen ingefära över. Grilla i ugnen tills kycklingen är genomlagad och köttet lossnar från benen. Ta ut och låt svalna.
- Ta bort skinn och ben från kycklingen och dela köttet i lagom bitar, cirka 2x2 centimeter.
- Skala och hacka löken fint. Ansa och skölj purjolöken ordentligt så eventuella jordrester är borta. Skär den i halvcentimetertjocka skivor.
- Fräs lök och purjo i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att ta färg.
- Tillsätt tomaterna med spadet och tomatpuré. Låt sjuda i 10 minuter.
- Tillsätt kyckling, fänkålsfrön, kumminfrön, basilika/oregano, strösocker, Sambal Oelek och buljongtärning.
- Låt sjuda ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera med spagetti och riven parmesan, gärna också ett gott fullkornsbröd.
Publicerat den
26 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar