Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatdoftande pastasås med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pasta, det moderna svenska kökets nya husmanskost. Servera pastasåsen med kyckling till pasta som spagetti eller penne.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingen i en form med galler. Strö salt och malen ingefära över. Grilla i ugnen tills kycklingen är genomlagad och köttet lossnar från benen. Ta ut och låt svalna.
  2. Ta bort skinn och ben från kycklingen och dela köttet i lagom bitar, cirka 2x2 centimeter.
  3. Skala och hacka löken fint. Ansa och skölj purjolöken ordentligt så eventuella jordrester är borta. Skär den i halvcentimetertjocka skivor.
  4. Fräs lök och purjo i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att ta färg.
  5. Tillsätt tomaterna med spadet och tomatpuré. Låt sjuda i 10 minuter.
  6. Tillsätt kyckling, fänkålsfrön, kumminfrön, basilika/oregano, strösocker, Sambal Oelek och buljongtärning.
  7. Låt sjuda ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Servera med spagetti och riven parmesan, gärna också ett gott fullkornsbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.