Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk a´la Ymer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott. "Mina vänner kallar den för Pizzatorsk"?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll tomatkrosset i en gryta, häll i den hackade löken, krydda med oregano, salt och peppar. Låt det koka sakta till dess det mesta av vätskan kokat in.
  2. Lägg den delade torsken i en ugnsform. Häll i tomatkrosset, täck med lock eller ugnsfolie. Sätt in i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter.
  3. Gör såsen: Rör ut mjölet i lite av mjölken, koka upp resten av mjölken och häll i redningen. Lägg i smöret, låt såsen koka sakta i 5 minuter, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och tomatkrosset, strö över riven ost.
  4. Gratinera i ca 15 min. Servera potatis och grönsaker till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.