Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas Äppelpaj "Annorlunda"

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En "annorlunda" äppelpaj, där man river äpplena ner i smeten. Myckett god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman margarin, vetemjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vatten. Blanda snabbt ihop degen. Låt den vila i kylskåp en stund.
  2. Kavla därefter ut degen i en pajform och låt den vila i formen ca 20 min.
  3. Rör margarin och socker smidigt. Vispa upp äggen och tillsätt dem försiktigt i små portioner, så att smeten inte skär sig. Blanda ner mjölet.
  4. Skala äpplena och riv dem på den grövsta sidan av rivjärnet. Blanda de rivna äpplena i smeten och häll den i pajformen.
  5. Grädda i 225 graders ugnsvärme i ca 45 min. (Fyllningen blir aldrig riktigt fast).
  6. Låt pajen svalna något. Pudra över florsocker.
  7. Servera med vispad grädde eller vanilgsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.