Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas Citrongifflar

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lätta att baka och underbart goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i bunken. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det bli 37 grader. Lös upp jästen i lite degspad. Tillsätt resten. Rör ner salt, socker och äggulor. Rör ner hälften av mjölmängden. Tillsätt resten av mjölet lite i taget. Lös och smidig deg. Jäs övertäckt i 40 min.
  2. Dela degen i tre delar. Kavla varde del till en rund kaka, ca 30 cm i diameter. Skär varje kaka i 8 snibbar. Lägg en liten klick Lemon Curd i basen på varje snibb. Rulla ihop till gifflar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Jäs övertäckta i ca 30 min.
  3. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader - 8-10 min.
  4. Vid servering: Pensla gifflarna med smält smör och doppa dem i socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.