- Serverar: 24 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Lätta att baka och underbart goda!
Instruktioner
- Smula ner jästen i bunken.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det bli 37 grader. Lös upp jästen i lite degspad. Tillsätt resten. Rör ner salt, socker och äggulor. Rör ner hälften av mjölmängden. Tillsätt resten av mjölet lite i taget. Lös och smidig deg. Jäs övertäckt i 40 min.
- Dela degen i tre delar. Kavla varde del till en rund kaka, ca 30 cm i diameter. Skär varje kaka i 8 snibbar. Lägg en liten klick Lemon Curd i basen på varje snibb. Rulla ihop till gifflar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Jäs övertäckta i ca 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader - 8-10 min.
- Vid servering:
Pensla gifflarna med smält smör och doppa dem i socker.
Publicerat den
19 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar