Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas Rosenbröd

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Väldigt goda små bullar till maten/buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunken. Smält smöret.
  2. Tillsätt grädde och vatten. Värmes till 37 grader - ej mer.
  3. Häll blandningen över jästen.
  4. Rör ner salt och ägg. Tillsätt nästan allt mjölet.
  5. Använd resten av mjölet till bakbordet. Arbeta degen smidigt.
  6. Jäsa 30 minuter.
  7. Dela degen i fyra lika stora delar. Rulla 10 små bullar av varje degbit. Jäsa 30 minuter igen.
  8. Pensla bullarna med ägg. Strö på vallmofrö.
  9. (Man kan variera med ljus och mörk vallmofrö)
  10. 250 grader - mitt i ugnen - ca 7 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.