Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas smörkaka

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Nytt och roligt sätt att baka ut bullar. Bullar i långpanna på degplatta med fyllning av vaniljkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk. Låt degvätskan bli ca 37 grader och häll den i bunken. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt ägg, socker, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen tills den bli slät. Den behöver inte arbetas lika mycket som en vanlig vetedeg. Låt jäsa under bakduk 20-30 minuter.
  2. Fyllning: Rör rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker till en smidig kräm.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela den i två delar. Kavla ut den ena delen till en platta lika stor som långpannan, ca 30x40 cm. Lägg degplattan på bakpapper i pannan och bred på vaniljkräm.
  4. Kavla ut resten av degen till en rektangulär platta. Bred på fyllning och rulla ihop.Skär rulle i ca 24 bitar och lägg dem med snittytan upp ovanpå degplattan i långpannan. Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.
  5. Pensla med ägg och strö över mandel och pärlsocker. Grädda i 220 grader i nedre delen av ugnen 10-15 minuter. Låt svalna lite och skär upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.