Små söta pajer med en underbart god fyllning. Pajerna går även att göra som en stor paj.
Instruktioner
- Mördeg:
Tärna smöret och lägg det i en bunke. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, vetemjöl och ägg och nyp ihop till en deg. Degen ska precis gå ihop, överarbeta den inte. Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 185 grader.
- Kavla ut degen och klä små pajformar, ca 6 cm i diameter eller en stor, ca 30 cm. Spara lite deg till locken.
- Fyllning:
Skala pumpan och skär den i mindre bitar. Stek bitarna i smöret med kanel och farinsocker tills de blir mjuka. Lägg fyllningen i pajskalen. Vispa ägg med socker och vetemjöl till en slät smet och häll den över fyllningen.
- Kavla ut resten av degen och skär ut remsor som flätas till ett lock eller stansa ut små stjärnor eller hjärtan. Grädda små pajer mitt i ugnen i ca 10 minuter och stor i ca 20 minuter, eller tills de har fått fin färg.
Publicerat den
15 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar