Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbara pumpapajer

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Små söta pajer med en underbart god fyllning. Pajerna går även att göra som en stor paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Tärna smöret och lägg det i en bunke. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, vetemjöl och ägg och nyp ihop till en deg. Degen ska precis gå ihop, överarbeta den inte. Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 185 grader.
  3. Kavla ut degen och klä små pajformar, ca 6 cm i diameter eller en stor, ca 30 cm. Spara lite deg till locken.
  4. Fyllning: Skala pumpan och skär den i mindre bitar. Stek bitarna i smöret med kanel och farinsocker tills de blir mjuka. Lägg fyllningen i pajskalen. Vispa ägg med socker och vetemjöl till en slät smet och häll den över fyllningen.
  5. Kavla ut resten av degen och skär ut remsor som flätas till ett lock eller stansa ut små stjärnor eller hjärtan. Grädda små pajer mitt i ugnen i ca 10 minuter och stor i ca 20 minuter, eller tills de har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.