Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbart smarrig kladdkaka

(65 kommentarer)  
Underbart smarrig kladdkaka Underbart smarrig kladdkaka Underbart smarrig kladdkaka Underbart smarrig kladdkaka
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

Denna kladdkakan brukar min syster göra, har man tillgång till den så kan man inte sluta äta! underbart god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.
  2. 2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
  3. 3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
  4. 4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
  5. 5. Servera kladdkakan med grädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (65)

  • citronskal 16 februari 2008

    Den brukar jag ochså göra, supergod!!

  • 95erik 6 mars 2008

    mmm

  • bonbonn 14 mars 2008

    Jag testade detta recept idag. Kakan blev väldigt god och gick fort att göra..tack :)

  • The_mama97mia 17 mars 2008

    Supergod. En riktig klassiker. Jag hade i en knivsudd salt o en sked kaffe med. Tyvärr hade jag lite för stor form, den var ljuvligt kladdig precis när den var färdig, nästa gång ska jag göra i mindre form för exakt rätt kladdighet.... Tack för det receptet!

  • Okänd 16 juni 2008

    Fantastiskt god!!!!!!!!!!!!!!

  • nana 2 juli 2008

    jätte goood, min favo.

  • larspers 19 februari 2009

    jag hade den till mitt kalas

  • elksne 5 mars 2009

    god, men lite torr..

  • EKC6150 15 mars 2009

    Tack för ett bra recept. Enkelt att fixa till och väldans gott! Mvh Jocke

  • ilyrm 9 maj 2009

    Supergod kladdkaka som blir en succé varje gång!

  • shuhia 5 juli 2009

    ska testa receptet idag 5juli 2009

  • Okänd 25 september 2009

    Fantastiskt god, smakar mer!

  • eliaz2 22 januari 2010

    Jag har gjort måånga kladdisar men denna har blivit en klar favorit.......prova att ta bort kakaon och tillsätt 1/2 dl mjöl och strö över bär ex björnbär, vinbär eller hallon...supergott och annorlunda kladdkaka.

  • Hilma1 3 februari 2010

    Min son är kladdkaks-fantast och han gav denna högsta betyg, mycket god smak och jag hade den i ugnen i 14 min så den blev mycket kladdig.

  • dovilebut 29 april 2010

    Gudddd vilken god kladdkaka.!!! <3<3<3<3

  • kantomen 15 maj 2010

    Min fick stå i ugnen i 30 minuter?? Den blev god, barnen åt massor!

  • jimboz 9 juni 2010

    Funkade alldeles utmärkt...Jag bröar alltid mina cakes med kokos för jag har aldrig ströbröd hemma...Så nu är jag helt enkelt kokosberoende men i en positiv mening...

  • Juliayes 11 juni 2010

    håller med de andra, supergott! har nog inte smakat någon godare kladdkaka.

  • Malinberggren 17 juni 2010

    En riktigt god kladdkaka! Tips: Släng i dumle i oxå :)

  • Coolabagaren 18 juni 2010

    Bra, men inte så kladdig! Bör kallas chokladkaka istället! om man slänger i sirap eller dumle! Om man tar nikeus01 recept blir det bättre, jag lovar!

  • elsakasper 29 juni 2010

    Perfekt kladdkaka! Har länge söket efter ett recept på en kladdkaka som inte smakar omelett och är tillräkligt kladdig, nu har jag ett! Dessutom mycket lätt bakad! Brukar garnera med LITE smält (vit)choklad.

  • ah 15 augusti 2010

    precis som kladdkaka ska smaka ,mkt mumsig

  • vinterflickan79 3 september 2010

    Detta receptet hittade jag oxå för några år sedan och har sedan dess inte använt mig av något annat. Sååå underbart gott. Blir ju sugen så får nog bli en liten kladdis ikväll!!

  • timiti 12 september 2010

    Mkt god. :)

  • mallo_ 18 september 2010

    Riktigt god blev den, dock inte så kladdig fast jag hade den i ugnen ca 12 minuter. Minskade på sockermängden, satte 2 dl istället för 3 och det räckte mycket bra till!

  • monicadanell 3 oktober 2010

    vilken smarrig kladdkaka jag hade den i ugnen 12 minuter den blev perfekt kladdig kommer att göra om den igen 5 poäng monica

  • josefini 28 oktober 2010

    Nämen, åh så god! Och framförallt lätt att göra. För mig som inte är någon vidare bagare såg den ändå till att bli kladdig. Tack!

  • irvirran 31 oktober 2010

    SÅÅÅÅÅÅÅÅ god!!! hade den i ugnen ca 14 min o efter det fick den kyla ner sig lite i kylen.. suveränt god, högsta betyg!!!

  • PaulaPudding 18 december 2010

    Hittade receptet på vår husvagnssemester. Dottern var så sugen på något gott. Den var så enkel att göra så vi bara slog till. ;)

  • Emmamagdalena 20 januari 2011

    Superduper god!!! är glad att jag slarvat bort mitt andra recept på kladdkaka och hittade detta! Hälsningar

  • Tubbzter 14 april 2011

    Sörjans god! Jag lyckas aldrig få mina kladdkakor kladdiga, men här blev perfekt! Vet inte riktigt hur länge jag hade den i, då min klocka inte funkar som den ska, men kanske 15 minuter eller något. Defenetivt nått jag kommer göra igen! Rekomenderas (:

  • kantomen 24 april 2011

    Kanongod! Tog dock lite längre tid i ugnen än vad som stod i receptet,men håller med övriga om att den blev "kladdig" och god...

  • almica82 11 maj 2011

    Sååå himla gott!!! Tack,tack och åter tack för en super enkel recept på kladdkaka :)

  • annis70 29 maj 2011

    En mycket god kladdkaka som jag absolut kommer göra fler gånger :) Missade att den skulle stå på nedre delen av ugnen och hade den på mitten av ugn i knappt 15 min.vart perfekt ;)

  • kekke46 31 maj 2011

    Oj en mycket god kladdkaka och enkel att göra. Kommer att göra den igen. Blir en fema från mig.

  • stinas52 2 juli 2011

    Hej,, tack för ett underbart gott recept på kladdkaka kommer att göra den fler gånger

  • ann12 1 augusti 2011

    jättegod med vaniljsås och mjölk till mmm

  • VIB95 6 augusti 2011

    Mmmmmm så god!!

  • Sanwar 11 augusti 2011

    Mycket god! Ett tips - tillsätt ca 0,5 tsk salt och den blir ÄNNU godare, tycker jag:-)

  • Emmamalta 16 september 2011

    Måste man ha smör o ägg i???? vi har nämligen slut på d... :S

  • bakeit 22 september 2011

    Ska försöka mig på den idag! Det blir nog bra. :D Hur länge ska man ha den inne om man vill ha den som kladdigast?

  • jecki 7 november 2011

    Det finns ingen godare kladdkaka! Många kompisar frågar efter receptet :)

  • Medaso 9 december 2011

    hade salt i som "Sanwar" tipsade om och det gjorde en otrolig skillnad. Högsta betyg på receptet + salt.

  • kiki76 12 december 2011

    Jag älskar kladdkaka, men mina blir inte kladdig, jag ska prova den här receptet!!!!!!!!!!

  • klingon1 28 januari 2012

    väldigt god! blev jättekladdig och knaprig på utsidan 5 p!!!! :D

  • Gunsan6 5 februari 2012

    Tack för recept på en underbart god kladdkaka. Smakar mycket choklad. Tog i ½ tsk salt också, som någon här rekommenderade. Jätte-smarrig!

  • missbengtsson 13 mars 2012

    Såg att några skrivit att de saknade salt i kakan. Men jag föredrar att strö flingsalt på kakan innan den gräddas istället för att ha det i smeten.

  • sarah787 7 april 2012

    hur god som helst har bakat den över 7 gånger mums:)

  • aliice 7 maj 2012

    Ett mycket bra grundrecept på kladdkaka!

  • Lollo7 16 maj 2012

    Denna har jag bakat i över 10 års tid, finns ingen godare :-D Jag brukar ströa med kokos istället för ströbröd, detta är en klar 5-poängare!

  • Thesa82 21 maj 2012

    Det här är verkligen en jättegod kladdkaka :)

  • northug98 25 juni 2012

    bästa receptet på kladdkaka!

  • luneiya 19 juli 2012

    God, men med en nypa flingsalt blev den underbar :)

  • ann12 12 september 2012

    den är jättegod och söt

  • Destiel 24 september 2012

    Personligen tycker jag att kakan var alldeles för söt.

  • Virvlande 3 oktober 2012

    Bra grundrecept att utgå ifrån när man experimenterar. Jag hade i vita chokladknappar och lite baileys (hällde i det med smöret). Fick ta i lite extra mjöl och lite mer kakao, men det var mycket uppskattat. Serverade med vaniljgrädde.

  • trialin 5 oktober 2012

    God och kletig :)

  • sedow75 28 oktober 2012

    Jättegod! Barnen åt så det trillade ur öronen på dom ;)

  • NetteKson 12 januari 2013

    Underbart smarrig kladdkaka! Passande namn å god blev den... Jag gjorde en annan variant på detta recept som jag minskade ner sockret till 2 dl, ökade vaniljsockret till 2,5 tsk, hade i hackad mörk blockchoklad ( önskad mängd ) hällde i en liten "hutt" av Mozart likör ( det är en mörk choklad likör ej likt beylis) Mums!

  • jrabbelino 17 februari 2013

    kollar inte matklubben konstiga kommentarer,tråkigt att läs sånt här trams

  • Alexkung 22 juni 2013

    Jättegod alltså jag bjöd min familj dem tyckte att den var jättegod

  • wilmamus74 5 augusti 2013

    Mums supergod

  • KramisGumman 9 maj 2014

    är inte det receptet fån Arlas bok?

  • gunsan11 7 november 2014

    Av alla dessa kladdkakercept fick jag tag i en fullpoängare:-) Den gick verkligen hem hos "gubbarna/killarna" på jobbet.

  • ewana 6 november 2015

    Jättegott, mums...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.