Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottensost-cheesecake med vinbärstopping

 
Skriv ut

Kan bli en sensation på buffébordet eller som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fodra en 1,5 liters brödform med plastfolie.
  2. Mixa bröd och smör, tryck ut i formen till en jämn botten. Ställ in i kylen.
  3. Koka upp grädde, chilipulver och peppar, dra kastrullen från plattan. Vispa ner osten tills den smält helt och låt svalna. Smaka av med salt och häll i formen. Låt stelna över natten.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter, krama ur och smält med 1 dl saft. Rör ner resterande saft och häll gelén över ostkakan.
  5. Låt stelna i kyl. Skär i små bitar, doppa kniven i varmt vatten mellan snitten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.