Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottensostcheescake med vinbärstopping

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegoda aptitretare och perfekt till kalaset eller studentfesten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fodra en 1,5 l brödform med plastfolie. Mixa bröd och smör och tryck ut i formen til en jämn botten. Ställ in i kylen.
  2. Koka upp grädde, chilipulver och peppra, dra av kastrullen från plattan. Vispa ner osten tills den smält helt och låt svalna. Smaka av med salt och häll i formen. Låt stelna över natten.
  3. Lägg gelantinbladen i kallt vatten 5 min och krama ur och smält med 1 dl saft. Rör ner resterande saft och häll gelén över ostkakan. Låt stelna i kylen.
  4. Skär i små bitar, doppa kniven i varmt vatten mellan snitten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christincarlsson 16 juni 2011

    Fin, men väldigt skarp i smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.