Hemligheten bakom riktigt krispiga våfflor är att de ska gräddas med mycket smör. I det här receptet gör de vispade äggvitorna våfflorna härligt luftiga.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader och sätt på våffeljärnet. Separera äggen i vitor och gulor. Vispa äggulor och mjölk.
- Blanda mjöl, socker och salt i en skål. Häll ner ägguleblandningen under konstant omrörning i de torra ingredienserna. Rör ner smöret.
- Vispa äggvitorna tills det bildas vita toppar. Blanda äggvitevispet med resten av smeten.
- Smörj våffeljärnet med 2 tsk smör. Häll i knappt ½ dl smet och grädda varje våffla 3-5 minuter.
- Lägg de färdiga våfflorna i ugnen så att de håller värmen.
- Gör chokladsåsen. Hacka chokladen i mindre bitar. Lägg chokladhacket i en skål.
- Värm grädden så att den precis börjar koka. Häll den varma grädden över chokladhacket och rör medan chokladen smälter ihop med grädden.
- Servera våfflorna tillsammans med färska bär, den vita chokladsåsen och en klick vaniljglass.
Publicerat den
13 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar