Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötskaka

 
Skriv ut

Kanelkaka med valnötter, himmelskt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Blanda hackade nötkärnor med kanel och strösocker i en skål. Ställ åt sidan medan smeten görs.
  3. Rör smör, farinsocker och strösocker i 5 minuter, använd gärna elvispen. Tillsätt äggen, ett i taget.
  4. Blanda ner bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i mjölet. Arbeta in mjölet omväxlande med filmjölken till en stadig smet.
  5. Vänd ner drygt hälften av valnöts blandningen med endast ett par tag i smeten så att den blir marmorerad av strösslet, men inte blandad. Klicka smeten i smord kakform, 1 1/2 liter, och tryck ner resten av strösslet.
  6. Grädda kakan på nedre falsen i 175 grader cirka 1 timme, eller kolla kakan med en provsticka. Låt kakan svalna något i formen innan den kan stjälpas ut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.