Kanelkaka med valnötter, himmelskt gott.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Blanda hackade nötkärnor med kanel och strösocker i en skål. Ställ åt sidan medan smeten görs.
- Rör smör, farinsocker och strösocker i 5 minuter, använd gärna elvispen. Tillsätt äggen, ett i taget.
- Blanda ner bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i mjölet. Arbeta in mjölet omväxlande med filmjölken till en stadig smet.
- Vänd ner drygt hälften av valnöts blandningen med endast ett par tag i smeten så att den blir marmorerad av strösslet, men inte blandad. Klicka smeten i smord kakform, 1 1/2 liter, och tryck ner resten av strösslet.
- Grädda kakan på nedre falsen i 175 grader cirka 1 timme, eller kolla kakan med en provsticka. Låt kakan svalna något i formen innan den kan stjälpas ut.
Publicerat den
31 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar