Detta är ett nyttigare recpet
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 garder.
- Smula jästen i en bunke och värm mjölken i en kastrull på låg värme till cirka 37 grader.
- Blanda mjölken med vaniljkesellan. Häll blandningen över jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt honung, sirap, kardemumma, salt och rör sedan om. Häll linfrön, psylliumfrön och mjölet, lite i taget.
- Arbeta degen tills den känns mjuk. Jäs degen under en bakduk i cirka 30 minuter. Ta upp degen och knåda den smidig igen innan du kavlar ut den på mjölat bakbord.
- Bred på kesellavanilj blandad med blåbär och pudra över kanel och vaniljsocker. Rulla ihop till en rulle och skiva rullen i cirka 20 skivor. Lägg dem i bullformar och låt den jäsa under en bakduk i 30 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hackad sötmandel. Grädda i mitten av ugnen i cirka 6 minuter.
Publicerat den
26 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar