Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljgräddglass med jordgubbssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här vaniljglassen är till och med godare än mormors glass.

Ingredienser

Instruktioner

Snitta upp vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Blanda dem och alla ingredienser (inklusive vaniljstången) i en kastrull och värm under omrörning till cirka 70 grader. Ställ in massan i kylskåpet, helst över natten. Härigenom mognar smakerna. Dagen därpå: Ta bort vaniljstången. Kör massan i glassmaskin och frys in den. För jordgubbssalladen: Hacka valfri mängd jordgubbar grovt. Tillsätt några physalisfrukter och pudra över florsocker. Droppa persikobalsamico. Blanda allt och lägg upp i skålar. Lägg en kula glass överst. Dekorera med citrongräs och eventuellt några flagor citronsalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.