Krämig varm chokladbakelse är en ljuvlig dessert. Också hallonen som serveras till är varma.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Smöra pastejformar av aluminium med smör. Mjöla formarna med vetemjöl. Skaka bort överflödigt mjöl.
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med chokladen i bitar.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner i chokladsmörblandningen.
- Blanda bakpulver, kakao och vetemjöl. Vänd ner mjölblandningen försiktigt.
- Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen, ca 12-15 minuter. Bakelserna SKA vara krämiga i mitten.
- Stjälp upp de varma bakelserna och pudra över florsocker.
- Värm hallon och fruktsocker. Servera hallonen och ev en grädd klick till de varma bakelserna.
Ät och njut av stunden.
Publicerat den
15 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En liten fråga bara... Är det fyra formar man ska fördela smeten i då!?
det ser jätte gott ut