Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Victorias festkräm

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En luftig gräddkräm, smaksatt med vanilj och bittermandel, passar utmärkt att servera till sommarens bär. Det blir en mycket frestande och lättlagad dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp kaffegrädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt grädden stå ca 15 minuter.
  2. Vispa äggulor och socker några minuter. Vispa ned blandningen i kaffegrädden och sjud den försiktigt under vispning tills den tjocknar. Smaksätt krämen med vaniljsocker och bittermandelolja. Låt den kallna i kylskåp.
  3. Vispa grädden tjock och vänd ned den i den kalla krämen. Fördela bären i 4 portionsformar, men spara några bär till garnering. Lägg på en rejäl klick kräm, garnera med resterande bär och servera desserten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.