Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med plommon

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Portionspajer med plommon och mandel från Allers 35/10!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj 6 portionsformar med matfett.
  2. Skålla och skala mandeln och mal i mandelkvarn. Vispa samman ägg, Kesella, vispgrädde och socker lätt. Vänd ned mandeln. Fördela smeten jämnt i formarna.
  3. Dela och kärna ur plommonen. Lägg dem med den kupiga sidan upp i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen tills pajerna fått svagt gyllenbrun färg och smeten stannat, ca 25 minuter.
  4. Pudra över florsocker och servera pajerna ljumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.