- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Gott som bara attan, själv föredrar jag renskav
Instruktioner
- Fräs skavet tills det får lite färg, häll sedan i senapen och låt fräsa en halv minut häll därefter i grädden krydda med salt och peppar. Man kan även ha i några enbär om man vill.
- Gör potatismoset (jag föredrar hemmagjort mos). Pressa den kokta potatisen lägg i margarin och späd med mjölken tills moset får en mjuk och ganska fast koncistens, häll sist i ägget och rör om, salta och peppra efter smak. Använder ni pulvermos gör 6 port. så som det står på förpackningen.
- Ta en ugnsfast form och lägg moset runt kanterna häll därefter i skavröran, strö över den rivna osten.
- Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 30 minuter eller till osten fått färg.
- Servera med en sallad.
Publicerat den
7 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar