Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbrässerad baconkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

När jag handlade inför en helg, var jag inne på att göra vermouth brässerat olivkycklingbröst ( se mina andra recept), men när det väl gällde så var jag inte sugen på detta. Då blev det istället en egen variant på denna annars goda rätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken, strimla baconet fint. Stek detta tillsammans i en stekpanna, inget extra fett behövs.
  2. Blanda i hackad persilja, jag använde fryst.. Ta ca 80 g av getosten och blanda med baconröran.. Skär en ficka i varja kycklingfilé, fyll fickan med baconröran.
  3. Krydda filéerna med salt och peppar och lägg dem i en ugnsfast form. Koka upp vatten, buljong och vitt vin. Häll drygt hälften runt om kycklingen, och sätt in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.
  4. Reducera resterande buljong lite. Vispa i resterande av getosten och smöret i omgångar. Smaka av med cayennepeppar. Häll i gräslöken. ( Använde även här fryst).
  5. Servera med ris och en sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.