Dessa eleganta marängbakelser med moussefyllning görs i små ugnssäkra formar, såkallade cocettformar.
Underbara bakelser som njuts av varje tugga.
Går att göra i förväg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och vispa tills smeten är tjock ovh blank. Vänd ner ättikssprit och majsstärkelse.
- Markera 10 ringar på ett bakplåtspapper, ca 8 cm i diameter. Bred ut smeten i ringarna.
Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.
- Stäng av ugnen och låt marängbottnarna stå kvar i ugnens eftervärme ca 2 timmar.
- Låt bottnarna kallna och lägg dem i cocettformar, ca 8 cm i diameter. Korsa gärna 2 remsor bakplåtspapper i botten på formarna så blir bakelserna lättare att lyfta upp.
- Fyllning:
Halvera och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Vispa grädden.
- Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
Vispa upp äggulorna lätt. Tillsätt chokladen under kraftig vispning. Rör i grädde, vaniljfrön, limeskal och limesaft.
- Fördela moussen på marängbottnarna.
Frys ca 3 timmar. Ställ formarna i kylen ca 10 minuter före servering.
Lossa bakelserna ur formarna.
Garnera med vit choklad, bär eller frukt samt mynta.
Publicerat den
17 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar