Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladterrin

 
Skriv ut

Såg denna på TV och det lät verkligen jättegott. Så det blir vad jag lagar till söndagens bjudning. Spännande efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll socker och vatten i en gryta och värm försiktigt och under omrörningtills sockret har lösts upp.
  2. Koka upp och koka i 1-2 min till en sockerlag. Dra sedan bort kastrullen från plattan.
  3. Bryt den vita chokladen i små bitar, rör ner dem i sockerlagen och blanda. Låt svalna.
  4. Vispa sedan ner äggulorna i chokladsmeten och låt den svalna helt.
  5. Vispa grädden lätt tills den precis håller formen, och vänd ner den i chokladsmeten.
  6. Vispa äggvitorna styva i en ren skål, vänd sedan ner dem i chokladsmeten.
  7. Häll upp i en form som rymmer ca 9 dl, plasta in den med plastfolie och frys över natten.
  8. Tag fram ur frysen ca 10-15 min innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.