Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit sparrissoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kanske inte det mest frestande foto, men smaken mina kära medmänniskor, smaken är himmelsk! Tur att vi har Morberg som introducerar vit sparrissoppa till våra gommar. Liten ändring är gjord.

Ingredienser

Instruktioner

Skär av den nedre delen på sparrisen. Skala sparrisarna noggrant, börja cirka 3 cm från toppen. Koka sparrisskalen i buljongen i cirka 5 minuter. Sila av skalen och ställ buljongen åt sidan. Skär av sparrisknopparna och lägg dem åt sidan. Skär resten i 1 cm bitar. Hacka det vita på löken och fräs med smör i en kastrull tillsammans med de skurna sparrisstängerna. Tillsätt vin, grönsaksbuljong och grädde. Koka upp och rör om då och då. Sänk till svag värme och låt soppan sjuda i 10 - 15 minuter utan lock. Mixa soppan och smaka av med salt och vitpeppar. Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten i 3 - 4 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.