Den traditionella biskvin är gjord av mörkchoklad men de som älskar vit choklad så är detta receptet till dom.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan, tillsätt sockret och rör ner äggvitan.
Arbeta till en slät massa. Klicka ut smeten till rundlar av en femkronas storlek på en bakpappersklädd plåt.
Grädda i ca 10 minuter. Lossa kakorna genast och låt dem kallna.
- Smält chokladen till fyllningen försiktigt i vattenbad. Tillsätt grädden och smöret under vispning. Smaksätt med grand marnier. Fortsätt att vispa krämen så att den blir fluffig.
- Vänd kakorna så att den platta undersidan kommer upp.
Bred på krämen lite toppigt och ställ dem i kylen i minst 1 timme.
- Smält chokladen till glasyren och rör ner oljan. Ta ut kakorna ur kylen och doppa krämdelen hastigt i chokladsmeten.
Skaka kakorna lite så att överflödig choklad rinner av innan de läggs med kakbotten nedåt.
- Förvara kakorna kallt.
Publicerat den
6 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar