Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vita chokladbiskvier

 
Skriv ut

Den traditionella biskvin är gjord av mörkchoklad men de som älskar vit choklad så är detta receptet till dom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan, tillsätt sockret och rör ner äggvitan. Arbeta till en slät massa. Klicka ut smeten till rundlar av en femkronas storlek på en bakpappersklädd plåt. Grädda i ca 10 minuter. Lossa kakorna genast och låt dem kallna.
  3. Smält chokladen till fyllningen försiktigt i vattenbad. Tillsätt grädden och smöret under vispning. Smaksätt med grand marnier. Fortsätt att vispa krämen så att den blir fluffig.
  4. Vänd kakorna så att den platta undersidan kommer upp. Bred på krämen lite toppigt och ställ dem i kylen i minst 1 timme.
  5. Smält chokladen till glasyren och rör ner oljan. Ta ut kakorna ur kylen och doppa krämdelen hastigt i chokladsmeten. Skaka kakorna lite så att överflödig choklad rinner av innan de läggs med kakbotten nedåt.
  6. Förvara kakorna kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.