Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vita fikonbollar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Passar bra som julgodis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort det lilla skaftet på fikonen. Mixa fikon med mandelmassa i en matberedare. Tillsätt den pressade apelsinsaften.
  2. Rulla små bollar av massan och lägg på bakplåtspapper.
  3. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt oljan. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min. Rör om och låt chokladen svalna något.
  4. Doppa fikonbollarna i chokladen och låt dem stelna svalt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sikaal 11 december 2012

    Jättekladdigt att rulla bollar men annars enkelt att göra. Gjorde dem hälften så stora, så det behövdes lite mer choklad. Goda blev de i alla fall! Jag kommer att smaksätta med cognac eller wiskey nästa gång. (Apelsinsaften känns inte) Kan rekommenderas! Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.