Vita chokladpajer med limoncellomarinerade jordgubbar.
Instruktioner
- Blanda smör, socker och mjöl till en grynig massa, tillsätt ägget och blanda hastigt ihop till en deg.
Låt degen vila i plastpåse i kylen ca 1 timme.
- Kavla ut degen och fodra små pajformar 6-7 cm i diameter, nagga botten med en gaffel och ställ in dem i frysen 1 timme.
- Värm ugnen till 175 grader och förgrädda pajformarna tills de blir gyllenbruna, ca 7-8 minuter.
Ta ut formarna och sänk temperaturen till 150 grader.
- Fyllning:
Hacka den vita chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden, häll den på chokladen och rör tills allt har smält.
Tillsätt mjölk och ägg.
Fyll pajformarna med fyllningen och sätt in i ugnen på nedersta falsen och grädda i 10-15 minuter eller tills det stannat.
- Snoppa och dela jordgubbarna. koka upp socker och vatten i en kastrull.
Dra av från värmen och låt svalna, tillsätt sedan citronskal, saft och limoncello.
Blanda jordgubbarna med lagen och servera till jordgubbarna.
Publicerat den
4 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter otroligt gott! Måste jag testa!