Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vita minichokladpajer

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Vita chokladpajer med limoncellomarinerade jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, socker och mjöl till en grynig massa, tillsätt ägget och blanda hastigt ihop till en deg. Låt degen vila i plastpåse i kylen ca 1 timme.
  2. Kavla ut degen och fodra små pajformar 6-7 cm i diameter, nagga botten med en gaffel och ställ in dem i frysen 1 timme.
  3. Värm ugnen till 175 grader och förgrädda pajformarna tills de blir gyllenbruna, ca 7-8 minuter. Ta ut formarna och sänk temperaturen till 150 grader.
  4. Fyllning: Hacka den vita chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden, häll den på chokladen och rör tills allt har smält. Tillsätt mjölk och ägg. Fyll pajformarna med fyllningen och sätt in i ugnen på nedersta falsen och grädda i 10-15 minuter eller tills det stannat.
  5. Snoppa och dela jordgubbarna. koka upp socker och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och låt svalna, tillsätt sedan citronskal, saft och limoncello. Blanda jordgubbarna med lagen och servera till jordgubbarna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bamako 21 november 2011

    Låter otroligt gott! Måste jag testa!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.