Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vodkaströmming med löjromssås

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Detta gjorde jag ibland när jag bodde i Haninge och hade varit ute och fiskat strömming.

Ingredienser

Instruktioner

Rensa, filéa och skölj strömmingen. Drag av skinnet. Blanda ättikslagen, lägg i strömmingen och ställ svalt över natten. Tag upp strömmingen och låt den rinna av väl. Vispa ihop ingredienserna till såsen, rör ner hackad dill (spara lite till dekor) Vänd till sist försiktigt ner löjrommen. Häll såsen över strömmingen, täck över och ställ in i kylen i minst 6 timmar. Vid servering så lägger du upp strömming med sås, spritsar eller skedar lite löjrom runt. Toppa med en dillvippa och servera gärna med färskpotatis och spisbröd (norrländska för Husmans knäckebröd).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.