Löjromssås låter lyxigt, men är löjligt enkelt att göra. En enkel förrätt som går bra att förbereda.
Instruktioner
- Pannkakssmet: Vispa ägget med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och salt, vispa smeten slät. Smält smöret. Tillsätt resten av mjölken och smöret. Häll i spenaten och mixa samman allt med en stavmixer eller i matberedare.
- Stek pannkakorna i lite smör och låt dem svalna.
- Fyllning: Skala och riv pepparroten. Blanda färskost, crème fraiche och pepparrot.
- Lägg pannkakorna två och två omlott bredvid varandra. Bred på fyllningen och fördela laxen jämnt över pannkakorna. Rulla ihop och låt stå i kyl i en timme. Hit kan du förbereda.
- Löjromssås: Rör ihop löjrom och crème fraiche, smaka av med citronjuice och salt. Servera rullarna med mangold/spenat, löjromssås och en liten klick löjrom.
Publicerat den
6 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar