Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat- och laxpannkaka med löjromssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Löjromssås låter lyxigt, men är löjligt enkelt att göra. En enkel förrätt som går bra att förbereda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannkakssmet: Vispa ägget med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och salt, vispa smeten slät. Smält smöret. Tillsätt resten av mjölken och smöret. Häll i spenaten och mixa samman allt med en stavmixer eller i matberedare.
  2. Stek pannkakorna i lite smör och låt dem svalna.
  3. Fyllning: Skala och riv pepparroten. Blanda färskost, crème fraiche och pepparrot.
  4. Lägg pannkakorna två och två omlott bredvid varandra. Bred på fyllningen och fördela laxen jämnt över pannkakorna. Rulla ihop och låt stå i kyl i en timme. Hit kan du förbereda.
  5. Löjromssås: Rör ihop löjrom och crème fraiche, smaka av med citronjuice och salt. Servera rullarna med mangold/spenat, löjromssås och en liten klick löjrom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.