Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerlängd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Många drar sig för att baka traditionella wienerlängder, eftersom det krävs mycket tålamod vid kavlingen. Detta förenklade recept bakar du på nolltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker för hand eller i en matberedare. Tillsätt matfettet, skuret i bitar.
  2. Blanda ner ägget och tillsätt mjölken. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Klicka ut degen till en längd på en bakpappersklädd plåt.
  3. Gör en skåra i mitten av längden. Fyll skåran med sylt. Grädda längden mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt den sedan svalna på galler.
  4. Gör glasyren. Rör florsocker och vatten till en smidig glasyr. Ringla glasyren över längden. Skär den i bitar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.