- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Ett riktigt hopkok av grönsaker och kikärtor. Gott som det är med lite potatis eller ris till, eller som tillbehör till kött, fisk, eller fågel.
Instruktioner
- Om du använder kokta kikärtor, hoppa över detta moment.
- Lägg kikärtorna i en bunke med dubbelt så mycket vatten. Låt ligga över natten.
- Häll bort vattnet och koka dem i ca 1 timme.
- ANVÄNDER DU FÄRDIGKOKTA KIKÄRTOR BÖRJAR DU HÄR:
- Hetta upp olivoljan i en stor gryt och fräs löken, vitlöken, grönsakerna och lagerbladet men inte tomaterna och svampen.
Låt det puttra på svag värme under lock i ca 15 minuter.
- Tillsätt tomaterna och svampen.
Låt det puttra ytterligare 15 minuter under lock.
- Häll till sist i kikärtorna och låt allt bli varmt.
Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
26 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar