Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtmarinerat nötkött

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Förr i tiden var det vanligt att man mörade kött i sur mjölk, men i den här moderna varianten använder du istället yoghert. Köttet blir verkligen mycket mört och välsmakande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet skär det i bitar och lägg i en skål eller bunke. Häll över yoghurten och låt köttet ligga i marinaden 8-10 timmar
  2. Tag upp köttet, låt det rinna av och torka det noga. Spara marinaden. Blanda salt och kryddor och strö kryddblandningen över köttskivorna.
  3. Bryn köttet försiktigt på bägge sidor i matfett i en stekgryta. Värmen bör inte vara för hög, för då fastnar köttet lätt. Minska värmen och tillsätt vatten, mjölk och soya. Låt eftersteka under lock tills köttet är mört, ca 20 minuter.
  4. Tillsätt yogherten som köttet marinerats i. Låt sedan allt bli genomvarmt, men utan att koka. servera köttet direkt ur grytan.
  5. Serveringsförslag: Servera med kokt ris, gärna blandat med lite gröna ärter och majskorn.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • geaber 18 oktober 2009

    Det här receptet hoppas jag mycket på. Det är ju ofta lätt att hitta grytbitar till ett rimligt pris men det blir gärna samma gamla vanliga köttgryta av dem. Tänker steka köttbitarna för sig och servera klyftpotatis i ugn till. Tillsammans med potatisen fyller jag plåten med olika rotfrukter och kryddar med massor med örtkryddor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.