Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchini- och fetaostpudding

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den milda zucchinin passar bra med fetaostens sälta. Det går också bra att byta ut fetaosten mot vanlig ost eller t.ex. chèvre. Servera puddingen med en god sallad och några skivor kallskuret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Montera den vändbara rivskivan med grova sidan i matberedartillsatsen på din köksmaskin och riv zucchinin. Lägg den rivna zucchinin i en sil och salta lätt. Låt den ligga i ca 10 minuter och krama sedan ur överflödig vätska.
  3. Mixa osten, vispgrädden, kesellan och äggen med mixerstav eller i mixer. Blanda ner den rivna zucchinin och smaka av med framförallt peppar, det behövs inte så mycket salt eftersom osten har egen sälta.
  4. Häll upp i fyra små smorda ugnsfasta formar. Ställ formarna i vattenbad, t.ex. i en långpanna eller en större gratängform, och baka i ugnen i ca 40 minuter.
  5. Servera puddingen med salladsblad och salami och skinka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.