Tänkte starta en tråd om marmelader som ni kanske läste på rubriken. Jag vill ha lite idéer och snack om olika marmelader som ni har smakat, gjort osv...
Så bomba med idéer!!!
mvh: Heidi
pihal25 februari 2012
Dom bästa köpta marmeladerna enligt mig är ett märke som heter Robertsson´s. Bäst är deras citronmarmelad. Självklart blir hemmagjort bäst vilket jag gör ibland när tid och lust faller på. Favorit när jag gör själv är gärna något med smak av ingefära och ev päron.
boz196525 februari 2012
Fick en tvåkilos trälåda med clementiner i julas och gjorde marmelad på 1½ kg av dem. Det blev mycket lyckat måste jag säga. Perfekt på ostfrallan till frukostkaffet. Rekommenderas varmt!
The_mama97mia25 februari 2012
Här blir det marmelad till ostbrickan ibland, finns ju så många trevliga nya smaker på marmelad. Senast provades en marmelad med päron och kummin (tack Marilyn, visst var den god?) och den var toppen till lagrad hårdost. I somras fick jag en spännande marmelad (också den av marilyn som har en toppenbra ostbutik i närheten) med blåbär och peppar! Den var jättegod och rolig!
VI har sällan marmelad hemma annars och det är inget som nån vill ha på frukostmackan. Förr gjorde jag egen marmelad på olika citrusfrukter, jag gillade den där engelska lite bittra marmeladen.
Hilmer5425 februari 2012
Brukar göra marmelad på morot och citron den blir god och har en fin färg.
ingja1725 februari 2012
Tomatmarmelad
Utsökt gott till ostbricka och att äta på macka tillsammans med mascarponeost, och mycket enkelt att göra.{male-fighter1}{male-fighter1}
Mistys25 februari 2012
Marmelad gjort på Kaktusfikon är underbart gott. Fick det i Tunisien varje morgon och smaken glömmer man inte. Tyvärr hittar jag inget recept att göra egen när kaktusfikonen är billiga men man kanske kan inprovisera;)
Bumbis25 februari 2012
Sällan jag äter marmelad men om jag blir sugen köper jag alltid Robertssons björnbärsmarmelad för den är fin.
asasto25 februari 2012
Hade med mig hemgjord morotsmarmelad till jobbet idag blev väldigt populärt. Hade smaksatt den med citron, v et jag tog något enkelt recept från nätet som jag hittade så jag sökte på morotsmarmelad.
bitten5625 februari 2012
Fick i julas en marmelad på jordgubbar och lime. Helt underbar smak.(Y)
Liindis25 februari 2012
Min egna jordgubbsmarmelad är helt underbar!!!,
Lägger ut det innom kort!!
Hopp hopp!!
svengelsk25 februari 2012
Jag gör pomeransmarmelad varje år i januari. Det är då som pomeranserna finns i affärerna. Hiram har ett jättebra recept. Med undantag av vattenmängden är det samma recept som min svärmor gav mig, men det går mycket bättre att göra i stora satser. Grapefrukt är nästan lika gott som pomeranser.
Mistys26 februari 2012
Skrivet av bitten56 den 25 feb 2012
Fick i julas en marmelad på jordgubbar och lime. Helt underbar smak.(Y)
Ett tips: Ingen marmelad men en underbar sås/mos till glass. Skiva färska jordgubbar, riv det gröna skalet från en lime och även saften från den. Blanda med gubbarna. Tillsätt ett par msk socker. Smaka av så du får den sötma du vill ha. Låt stå i kylen ett par timmar. Rör om då och då. Servera jordgubbsmoset till glass. Fantastiskt gott och enkelt(Y) Kan tänka mig att smaken blir ungefär densamma.
bitten5626 februari 2012
Tack för tipset. Det ska jag verkligen testa.
Heidikaarina26 februari 2012
Skrivet av ingja17 den 25 feb 2012
Tomatmarmelad
Utsökt gott till ostbricka och att äta på macka tillsammans med mascarponeost, och mycket enkelt att göra.{male-fighter1}{male-fighter1}
Tomatmarmelad är ju heeelt underbart gott!! Odlade egna tomater i somras och vart så mycket tomater över så gjorde marmelad av det, gud så himmelskt med närodlat.
Provade även tomatmarmelad med basilika! Vart helt ok!
Countrygirl26 februari 2012
Här är min favoritmarmelad. Gör en rejäl laddning varje höst. Ger även bort burkar i present. Är underbar till en god ost och ett glas rött.
Jordgubbs- och rabarbersylt
Vet att det är sylt egentligen, fast jag gjorde den lite tjockare så den fick marmeladkonsistens, så smarrig (L) Äter den gärna på en skiva rostat med lagrad ost till.
Plommonsylt med kanel
Gör en egen variant av denna sylt och äter som marmelad. Smakar jul och är jättegod på ett grovt kex.
Tutti-fruttisylt
Supergod sylt/marmelad som jag ätit både på smörgås, kex och haft som fyllning i tårta. Fast bara att tunt lager, annars blir det gärna för sött.
Äppelmarmelad
Om det blir några fina åkerö till hösten ska jag nog testa denna, verkar också jättegod(L)
mooseella28 februari 2012
Jag gör marmelad på rabarber, ibland smaksatt med vanij. Så gott
pihal28 februari 2012
Skrivet av mooseella den 28 feb 2012
Jag gör marmelad på rabarber, ibland smaksatt med vanij. Så gott
Hejsan alla matglada!
Tänkte starta en tråd om marmelader som ni kanske läste på rubriken. Jag vill ha lite idéer och snack om olika marmelader som ni har smakat, gjort osv...
Så bomba med idéer!!!
mvh: Heidi
Dom bästa köpta marmeladerna enligt mig är ett märke som heter Robertsson´s. Bäst är deras citronmarmelad. Självklart blir hemmagjort bäst vilket jag gör ibland när tid och lust faller på. Favorit när jag gör själv är gärna något med smak av ingefära och ev päron.
Fick en tvåkilos trälåda med clementiner i julas och gjorde marmelad på 1½ kg av dem. Det blev mycket lyckat måste jag säga. Perfekt på ostfrallan till frukostkaffet. Rekommenderas varmt!
Här blir det marmelad till ostbrickan ibland, finns ju så många trevliga nya smaker på marmelad. Senast provades en marmelad med päron och kummin (tack Marilyn, visst var den god?) och den var toppen till lagrad hårdost. I somras fick jag en spännande marmelad (också den av marilyn som har en toppenbra ostbutik i närheten) med blåbär och peppar! Den var jättegod och rolig!
VI har sällan marmelad hemma annars och det är inget som nån vill ha på frukostmackan. Förr gjorde jag egen marmelad på olika citrusfrukter, jag gillade den där engelska lite bittra marmeladen.
Brukar göra marmelad på morot och citron den blir god och har en fin färg.
Tomatmarmelad
Utsökt gott till ostbricka och att äta på macka tillsammans med mascarponeost, och mycket enkelt att göra.{male-fighter1}{male-fighter1}
Marmelad gjort på Kaktusfikon är underbart gott. Fick det i Tunisien varje morgon och smaken glömmer man inte. Tyvärr hittar jag inget recept att göra egen när kaktusfikonen är billiga men man kanske kan inprovisera;)
Sällan jag äter marmelad men om jag blir sugen köper jag alltid Robertssons björnbärsmarmelad för den är fin.
Hade med mig hemgjord morotsmarmelad till jobbet idag blev väldigt populärt. Hade smaksatt den med citron, v et jag tog något enkelt recept från nätet som jag hittade så jag sökte på morotsmarmelad.
Fick i julas en marmelad på jordgubbar och lime. Helt underbar smak.(Y)
Min egna jordgubbsmarmelad är helt underbar!!!,
Lägger ut det innom kort!!
Hopp hopp!!
Jag gör pomeransmarmelad varje år i januari. Det är då som pomeranserna finns i affärerna. Hiram har ett jättebra recept. Med undantag av vattenmängden är det samma recept som min svärmor gav mig, men det går mycket bättre att göra i stora satser. Grapefrukt är nästan lika gott som pomeranser.
Fick i julas en marmelad på jordgubbar och lime. Helt underbar smak.(Y)
Ett tips: Ingen marmelad men en underbar sås/mos till glass. Skiva färska jordgubbar, riv det gröna skalet från en lime och även saften från den. Blanda med gubbarna. Tillsätt ett par msk socker. Smaka av så du får den sötma du vill ha. Låt stå i kylen ett par timmar. Rör om då och då. Servera jordgubbsmoset till glass. Fantastiskt gott och enkelt(Y) Kan tänka mig att smaken blir ungefär densamma.
Tack för tipset. Det ska jag verkligen testa.
Tomatmarmelad
Utsökt gott till ostbricka och att äta på macka tillsammans med mascarponeost, och mycket enkelt att göra.{male-fighter1}{male-fighter1}
Tomatmarmelad är ju heeelt underbart gott!! Odlade egna tomater i somras och vart så mycket tomater över så gjorde marmelad av det, gud så himmelskt med närodlat.
Provade även tomatmarmelad med basilika! Vart helt ok!
Här är min favoritmarmelad. Gör en rejäl laddning varje höst. Ger även bort burkar i present. Är underbar till en god ost och ett glas rött.
Plommonmarmelad med vanilj och rom
Här är min favoritmarmelad. Gör en rejäl laddning varje höst. Ger även bort burkar i present. Är underbar till en god ost och ett glas rött.
Plommonmarmelad med vanilj och rom
Hemgjord marmelad är en kanonfin present!
Sist det blev marmeladkok gjorde jag dessa;
Jordgubbs- och rabarbersylt
Vet att det är sylt egentligen, fast jag gjorde den lite tjockare så den fick marmeladkonsistens, så smarrig (L) Äter den gärna på en skiva rostat med lagrad ost till.
Plommonsylt med kanel
Gör en egen variant av denna sylt och äter som marmelad. Smakar jul och är jättegod på ett grovt kex.
Tutti-fruttisylt
Supergod sylt/marmelad som jag ätit både på smörgås, kex och haft som fyllning i tårta. Fast bara att tunt lager, annars blir det gärna för sött.
Äppelmarmelad
Om det blir några fina åkerö till hösten ska jag nog testa denna, verkar också jättegod(L)
Jag gör marmelad på rabarber, ibland smaksatt med vanij. Så gott
Jag gör marmelad på rabarber, ibland smaksatt med vanij. Så gott
Håller med och här är min variant på denna marmelad.
Rabarbermarmelad med smak av vanilj