- Serverar: 3 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Nykomponerad av frugan idag. Ack såååå gott :)
Kan träkolsgrillas eller stekas på traditionellt sätt.
Instruktioner
- Skala och finhacka vitlöken och lägg ner den i en liten burk med oljan och låt oljan dra in. Gärna dagen innan.
- Gör i ordning 6 st 90 grams hamburgare eller använd de 6 färdiga.
- Blanda hamburgerkryddorna och krydda burgarna på båda sidor.
Ta en hamburgare för sig och "skåla" den lite i mitten och klicka i en ostklick och bacon. Smeta ut det i en linje och stäng hamburgaren och rulla den så den blir som en kavel i formen.
Upprepa på alla burgarna. Kör igenom träspettet.
- Hetta upp spisen, häll i stekolja och färgpulvret och låt det blandas. Lägg i spetten i pannan och häll över vitlöksoljan jämt fördelat över spetten. Rulla "hamburgerrulladerna" runt i pannan så de får en jämn färg av både stekning och färgpulvret.
- Vid grillning:
Lägg spetten på grillen och pensla därefter på vitlöksoljan, som ska vara färdigblandad med färgpulvret vid grillning, jämt fördelat runt om för fin färg.
- Servera med ris, sallad och ett par-tre kalla såser.
- Såsrekommendation:
Kall bearnesås, tzatsiki och tandooridressing. (det hade vi idag)
Publicerat den
16 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar