Ägg- och kaviarmousse

En rätt för buffébordet eller som förrätt.

Ingredienser

Mousse:
6 hårdkokta ägg
5 dl vispgrädde
1 liten burk anjovisfiléer, ca 50 g
150 g smör
100 g röd stenbitsrom
1 msk pressad citronsaft
Salt
Nymald svartpeppar

Garnering:
100-200 g rensade räkor (300-600 g med skal)
Dill
Citron

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8
Visningar:
501
Sparat:
16

Gör så här

Skala äggen och mosa dem genom sikt eller i mixer tillsammans med ca 2 dl av grädden och anjovisfiléerna.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda det med resten av grädden och rör ner blandningen i äggmoset.
Tillsätt stenbitsrom och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Häll massan i en avlång form klädd med fuktat smörpapper. Täck och låt formen stå kallt i ca 1 dygn.
Stjälp upp moussen på fat. Garnera fatet runt moussen med dill och räkor. Lägg citronklyftor på moussen.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.