Katrinplommon, kardemumma och hasselnötter gör något alldeles extra av denna goda paj.
Instruktioner
- Arbeta snabbt ihop mjöl, socker, bakpulver och mjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Vira in degen i plastfolie och låt vila i kylen i 1 timme.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som mäter 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i minst 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Kärna ur och klyfta äpplena. Dela plommonen. Fördela äpple och plommon i pajskalet. Vispa ihop ägg, socker, kardemumma, vaniljsocker och grädde och häll det i formen. Strö över de grovhackade hasselnötterna.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Servera pajen med lättvispad grädde eller vaniljsås.
Publicerat den
6 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar