Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj med katrinplommon

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Katrinplommon, kardemumma och hasselnötter gör något alldeles extra av denna goda paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta snabbt ihop mjöl, socker, bakpulver och mjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Vira in degen i plastfolie och låt vila i kylen i 1 timme.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som mäter 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i minst 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Kärna ur och klyfta äpplena. Dela plommonen. Fördela äpple och plommon i pajskalet. Vispa ihop ägg, socker, kardemumma, vaniljsocker och grädde och häll det i formen. Strö över de grovhackade hasselnötterna.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Servera pajen med lättvispad grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.