Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj med mandeltosca

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Sätt extra piff på äppelpajen med en knäckig yta med mandel och pistaschnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa snabbt ihop mjöl, florsocker och smör till en deg och tryck ut den i en pajform ca 27 cm i diameter och 7 cm hög. Täck även kanterna med deg. Fördela den rivna mandelmassan i botten och lägg äppelskivor på mandelmassan.
  3. Toscasmet: Smält smöret och rör ner alla ingredienser utom mandeln och nötterna. Låt smeten koka upp under omrörning och lägg sedan i mandel och nötter. Klicka ut toscasmeten ovanpå äpplena.
  4. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 55 minuter. Servera den med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.