Ett gammalt polskt recept på muffins som smakar lika gott som den luktar!
Instruktioner
- Värm ugnen till 190°C (ej varmluftsugn). Smöra 24 muffinsformar eller använd 24 pappersformar. Rör samman mjöl, bakpulver, salt, kanel och muskonöt och ställ undan.
- Rör samman det rumsvarma smöret och sockret tills det är väl blandat. Blanda i äggen, ett i taget. Rör sedan i vaniljextraktet och den naturella youghurten. I ursprungsreceptet ska det vara kärnmjölk – men då detta inte längre säljs i Sverige, går det att ersätta med naturell yoghurt, eventuellt spädd med vatten för konsistensens skull. Slå i mjölblandningen och rör om tills allt har blandats (men inte längre än nödvändigt). Vänd i bananerna och äpplena. Fyll varje muffinsform till hälften.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, eller testa genom att sticka en provsticka i mitten. Muffinsen är klara när ingen smet fastnar på stickan. Låt svalna, och låt väl smaka!
Publicerat den
20 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar